Vi kender det alle. Vores gode ven har slået sin bold dybt ud i roughen, i skoven eller out of bounds og på magisk vis lykkedes det ham altid at finde bolden og slå et perfekt slag.
Fra 2018 er det slut med at lede efter din ven´s golfbold. OnCore Golf er producenten af golfbolden der har fået patent på teknologien. Selskabet regner med at kunne præsentere en fuld funktionsdygtig prototype til det årlige PGA Show 2018 (Professionel Golfers Association), skriver Forbes.
Prisen bliver ca. 160. kr. pr bold, og den kommer meget passende til at hedde "Genius Ball". Det forventes, at de første kommercielle bolde kommer i handlen næste sommer.
»Golfspillere efterspørger i den grad teknologi og information, og vores nye "bold med hjerne" vil kunne give dem begge dele,« siger Bret Blakely, der er medstifter af OnCore Golf.
OnCore's nye bold vil udover lokalisering kunne fortælle golfspilleren, hvor højt bolden flyver, hvor stor kraft den er blevet ramt med, udgangshastigheden fra tee off, hvor lang tid den holder sig i luften, hvor langt den er rullet efter at have ramt jorden og masser af andre tekniske detaljer.
Teknologien i den nye bold skal kunne kobles til en app på mobiltelefonen, og spilleren kan derefter se en grafisk fremstilling af sine slag og sammenligne med tidligere slag og baner.
Tidligere har det været et problem at fremstille elektronik, der kunne tåle at blive ramt så hårdt og som var billig nok. Den nye bold kan tåle at blive ramt med en slag, der svarer til en kraft på næsten 20.000 G. Hvis man eksempelvis som pilot foretager en pludselig manøvre i et jetfly er påvirkningen til sammenligning typisk mellem 9 og 12 G. G-kraften er en måleenhed for den acceleration en person eller genstand udsættes for.
Vi ser frem til at teste golfbolden når den kommer i handlen og vi skal uden tvivl spille en golfrunde med vores gode "ven" som slår sine bolde skævt.
Kilde: www.jp.dk
Ønsker du at spille svære baner i Sverige?