Dansker tæt på omspil
Popularitet blandt især skandinaviske greenfeespillere har Costa Adeje-banen aldrig manglet, dels fordi den hele tiden har været velplejet, og dels fordi den allerede i 2003 husede European Tour-turneringen Canarias Open de Espana med Spaniens største golfstjerne, Severiano Ballesteros, som initiativtager via sit turneringspromoverende firma Amen Corner, som han drev sammen med sine tre golfpro-brødre. Turneringen blev overraskende vundet af englænderen Kenneth Ferrie, som sikrede sig sin første sejr European Tour-sejr efter omspil med skotske Paul Laurie og svenske Peter Hedblom. Danske Mads Vibe-Hastrup sluttede på fjerdepladsen - ét slag fra at komme med i omspillet. Ballesteros klarede iøvrigt ikke cuttet til de to sidste runder.
Siden har Golf Costa Adeje huset tre turneringer på Ladies European Tour, Tenerife Ladies Open - i 2005 med franske Ludivine Kreutz som vinder, i 2008 med engelske Rebecca Hudson som vinder og i 2009 med engelske Felicity Johnson som vinder.
I coronatiden i 2021 vendte herrernes European Tour tilbage til Costa Adeje med både turneringen Tenerife Open, der blev vundet af sydafrikanske Dean Burmester, og med turneringen Canary Islands Championship, der også havde en sydafrikansk vinder i skikkelse af Garrick Higgo.
World Corporate Golf Challenge
Sidst, men ikke mindst har Costa Adeje-bane lagt græs til to udgaver i træk af finalen i af den eksklusive, verdensomspændende turnering The World Corporate Golf Challenge - henholdsvis i 2022 og i 2023.
Turneringen blev spillet første gang i 1993 og hed dengang The Times Corporate Golf Challenge, fordi den blev opfundet af avisen The Times i samarbejde med den engelske fodboldlegende Bobby Moore.
I fire år var der tale om en kun en turnering for fremtrædende britiske forretningsfolk, mediefolk og sportsfolk. Gennem regionale kvalifikationer spillede dame- og herrehold på fire personer sig til en national finale.
Fra 1997 blev forretningsfolk, mediefolk og sportsfolk fra andre lande også inviteret og turneringsnavnet derfor ændret til The World Corporate Golf Challenge. Samtidig blev turneringsformen lavet om til to spillere per hold. Den første udgave af The World Corporate Golf Challenge blev spillet på La Manga Club i Spanien og havde deltagelse fra 12 lande. I dag spilles kvalifikationerne i fem verdensdele af tilsammen 30 lande, hvor konceptet gennemføres af nationale arrangører på licensbasis.
Verdensfinalens afvikling går på skift mellem deltagerlandene, og det har betydet, at finalen har fundet sted på så eksotiske steder som f.eks. Jamaica Mauritius og Singapore. 2014-finalen spilles i Haikou i Kina. Kun én bane, Golf Costa Adeje, har huset finalen to gange.
Et af de største engelske navne golfnavne gennem tiderne, Tony Jacklin, har været ambassadør for og spillet i turneringen. En stort nordirsk golfnavn, Ronan Rafferty, og et spansk ditto, Manuel Pinero, har også deltaget, ligesom den portugisiske fodboldstjerne Luis Figo, tyskeren Uli Stielike waliseren Mark Hughes også har været på startlisten.
En spansk rigmand, Jose Guerra, købte turneringskonceptet i 2007 og flyttede hovedsædet til Spanien. Han har siden ført koncentere videre med stor succes og med stor støtte fra magasinerne Time og Fortune samt tv-kanalen Golfing World.
Eksklusivt ferieområde
Med til historien om Golf Costa Adeje hører også et eksklusivt, firlænget klubhus med en elegant patio i midten. Der er tale om en smuk moderniseret kolonistiludgave af den gamle landbrugsejendom, Los Olivos, der avlede både oliven og bananer.
Udover Championship Course rummer i Golf Costa Adeje-anlægget også en spektakulær nihullers bane med par 33, Los Lagos (søerne). Spektakulær, fordi hele seks søer indgår i banelayoutet, som byder på ét par 5-hul, fire par 4-huller og fire par 3-huller. Det længste hul måler 456 meter fra gul tee og 412 fra rød tee, mens totallængderne lyder på henholdsvis 2129 meter og 1869 meter. Los Olivos var sit eget klubhus i en original, hyggelig træbygning med både prohop, snackbar og tilhørende parkeringsplads.
Takket være Eugenio Dominquez Alfonso og Kurt Konrad Mayer har Costa Adeje i løbet af 25 år udviklet sig til ét af de mest eksklusive ferieområder på Tenerife. Det skyldes blandt andet, at der har været flere restriktioner på hotel-, villa- og lejlighedsbyggerierne i Adeje-området end i Los Cristianos- og Playa Las Americas-området, der ligger side om side med så tætte og mange bebyggelser, at det jævnligt medfører trafikale problemer.
Sådanne er Costa Adeje heldigvis forskånet for i samme omfang, fordi der tilsyneladende har været mere kontrol med byplanlægningen her. Det er derfor forståeligt, at mange golfturister foretrækker at feriere i det mere fredelige og eksklusive Costa Adeje-område.
Udover Danmark, Sverige, Norge og Finland strømmer golfturister fra både Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Frankrig, Belgien, Tjekkiet og Slovenien til mesterværket Golf Costa Adeje, som blev skabt af Jose Pepe Gancedo, Golfens Picasso. Dette navn fik han faktisk, fordi han altid gik ud på det kommende golfbaneareal med blok, blyant og golfkøller, tegnede ét hul ad gangen og spillede hullet, uden det havde teested, fairway og green i den bestående, urørte natur, som han aldrig lavede om på. Det var en kunst, som langtfra alle golfbanearkitekter mestrede i slutningen af det forrige århundrede.
Få tilbud på din golfrejse til Golf Costa Adeje