Da Golfavisens medarbejder spørger den nordirske guide om udtalen af navnet Holywood Golf Club, tøver han ikke med at svare: -Vi siger Hollywood, for så forstår amerikanerne det også bedre!
Humor har de masser af i Nordirland, og når den så kombineres med lidt stolthed over at have fostret en af verdens suverænt bedste golfspillere, kan man ikke fortænke dem i, at der går lidt ”Hollywood” i den under vort besøg i Rory McIlroys barndomsklub, der ligger i en forstad til Belfast med udsigt over fjorden Belfast Lough, hvor Stena Lines færger konstant krydser hinanden på vej til og fra England.
Nordirerne er et gæstfrit folkefærd, der med stor glæde og entusiasme er parat til at dele fornøjelsen af mere end 100 golfbaner af hvilke mindst en tredjedel er af meget høj international klasse.
Til sammenligning er der 180 golfbaner i Danmark, men arealmæssigt er Nordirland med 14.000 kvadratkilometer kun en tredjedel af Danmark med en befolkning på kun 1,8 millioner.
Nordirland – made for golf
”Nordirland – made for golf” er et passende slogan for et landeområde, der både kan byde på mere almindelige resort- og parkbaner, men ikke mindst også på de berømte linksbaner ”Northern Ireland style” – stærkt inspireret af de gamle golfbanedesignere fra golfsportens moderland Skotland.
I årtier rasede borgerkrigen i Belfast, men da nationalisterne og unionisterne i 1998 indgik en skrøbelig fredsaftale, var der mange i Nordirland, der åndede lettet op. Ikke mindst golfindistrien. Under overfladen eksisterer ufreden stadig. Under en rundtur i Belfast kan drengebander ses kaste med sten efter hinanden fra hver sin side af gaden, og områder i byen spærres af med jernporte ved nattetide.
Men freden har fået fodfæste, og det er særdeles velset i største dele af den golfglade befolkning, for hvem golfsporten er en stærkt integreret del af kulturen i langt over hundrede år.