Lej Rory McIlroy eller en af de andre Ryder Cup stjerners bil

Gut Apeldör - Lej en af Ryder Cup-stjernernes biler

Golfresortet Gut Apeldör har købt 14 af de 15 golfbiler, der "tilhørte" de europæiske Ryder Cup-vindere i Paris. Resortet er et rigtigt dansker-sted, og det er der gode grunde til.

2018-udgaven af Ryder Cup uden for Paris har på forunderlig vis kastet stjernestøv af sig mange hundrede kilometer længere mod nord - på golfresortet Gut Apeldör.

Ejeren af resortet har nemlig købt 14 af de 15 de blå buggyer (golfbiler), som fulgte hver enkelt af det europæiske holds spillere, og med navnene på spillerne påtrykt. Således kan man leje den buggy, som "tilhørte" Thorbjørn Olesen, Paul Casey, Rory McIlroy, Francesco Molinari osv. på det vindende europæiske hold mod USA.

Gut Apeldör 90 kilometer syd for den dansk-tyske grænse er muligvis det golfresort i hele Tyskland, som tager imod flest danske golfspillere, og nogle af dem har købt en pakke med fri golf, så hvem ved: Måske en del af dem vælger at tage dagens anden runde i en buggy med et golfstjerne navn på.

Resortets 18-hullers bane, Big Apple, og 9-hullersbanen BIG 9 ligger i flade Ditmarsken, så skal man blot spille én runde, vil de fleste ikke have problemer med at gå dem rundt.

Læs mere om Gut Apeldör


Når Gut Apeldör har opnået så stor popularitet, skyldes det - ud over nærheden til Danmark - to meget fine golfbaner, lækker indkvartering og en restaurant, som tilbyder nogle retter, der rammer de fleste golferes behov og til en pris, der er meget rimelig i forhold til kvaliteten.

Den ligger i det, der formentlig tidligere har været en lade. Rustik med fritlagte bjælker og en stemning, der - fortæller skiløbere - kan minde om den, man finder på for eksempel østrigske skisportssteder. Og morgenmadsbuffeten husker de fleste længe efter besøget.

Danskere generelt kan gode lide en afslappet stemning, og det finder de på Gut Apeldör. Selvfølgelig delvist, fordi de udgør en tredjedel af de cirka 15.000 årlige gæster, men også fordi personalet anlægger samme stil.

Hotellet ligger op og ned ad klubhuset og restaurant, og der er vel ikke mere end 100 meter til 1. tee på Big Apple. Check-in foregår i klubbens sekretariat, så man har virkelig fornemmelsen af at være på et golfresort, men ikke-golfere kan også bo her og endda spille på BIG 9, hvis de har lyst til at se, om golf er noget for dem.

De 42 værelser er fordelt på fire kategorier - nogle med balkon, fransk altan eller terrasse. Størrelsen er 27-33 kvadratmeter, og indretningen er gennemført lækker. I en tidligere silo, tre etager høj, finder man sauna m.m.

En fortrinlig golfbane
Nogle golfspillere taler lidt nedladende om "en typisk resortbane", hvilket kan oversættes til en golfbane, der - selvfølgelig - er knyttet til et hotel/resort, og som er let at få en god score på. Det giver glade gæster, som får lyst til at komme tilbage.

Big Apple er ikke i den kategori. Det er en fortrinlig golfbane. Fra gult teested, som her er bageste teested, måler den 6002 meter, og for mellemhandicappere og højere er det en ordentlig mundfuld. Fra blåt teested er længden 5772 meter, og det giver rigeligt med udfordringer.

Rent visuelt er fem store søer og flere mindre med til at give banen karakter, og det samme er mange store bunkere - der er hele 96 af dem. Især greenområderne er visuelt en nydelse, og der er ikke oplagt ét signaturhul. Dog vil de fleste nok huske 8. hul, par 3, hvor man skal slå over enden af en langstrakt sø.

Selv fra forreste teested skal bolden flyves omkring 100 meter, men slår man for langt, er det også skidt. Hvis det virker for skræmmende, kan man spile venstre om vandet, hvilket jo netop kendetegnet et godt banedesign.

Big Apple er af tyske GOLFmagazin aktuelt placeret på en 14.-plads over Tysklands bedste golfbaner.

Som noget forholdsvis nyt kan man i øvrigt - måske som en form for selskabsleg efter middagen, når mørket er faldet på - spille hul 10 og 18, som er oplyst af projektører.

Navnet Gut Apeldör lyder umiddelbart til at have noget med æbler at gøre, og det indtryk forstærkes af, at et æble indgår i logoet, og at man overalt på resortet ser æbler som udsmykning m.m. Men navnet kommer fra plattysk og betyder "åben dør". Gut Apeldör var en kro, hvor rejsende tilbage i midten af 1800-tallet kunne få en overnatning, og hvor heste og eventuelt andre medbragte dyr kunne komme på græs.

Book din golfpakke til Gut Apeldör