Seks teesteder
Greens er generelt store, men til gengæld meget ondulerede. På en god dag løber de op til 10-11 på stimpmeteren. Men mest drilsk er dog den strategiske placering for mange af greens enten lige bag en vandhazard eller et svært tilgængeligt bunkeromkranset område.
Son Gual kan spilles fra ikke færre end seks forskellige teesteder uden at være ekstrem lang med afstande fra 4.961 meter fra rød til 6.621 meter fra den sorte backtee. Clubtee må være en mellemting mellem grøn og gul efter behag med længder på henholdsvis 5.745 meter og 5.983 meter.
På de fleste af hullerne er fairways beskyttet af store sammenhængende bunkers, hvor køllen ikke må groundes, som det er tilfældet i såkaldte waste areas.
Efter de tre første huller med masser af bunkers, men ingen vand i spil, kommer man til en brat opvågning på hullerne fire og fem, hvor greens i begge tilfælde er placeret i en lomme bag en hazard.
Mest tricky er par 3-hullet 5, hvor det er ren præcisionsskydning med kun 98 meter til pinden fra gult teested. Til gengæld skal bolden carry over søen hele vejen.
Hul 6 er det bedste eksempel på et af de huller, hvor god course management er et must, når man skal afgøre med sig selv, hvor man vil skære vandhazarden.
Satser man på et drive på 200 meter, ligger risikoen i at bolden triller igennem fairway til en bunker. Og præcis samme slags hazard er i spil, hvis den langtslående satser på et 250 meter drive. Par 5-hullet er 442 meter langt, så lavhandicapperen har intet problem med at nå green i to, hvis han vel at mærke kan finde fairway i drivet.
Par 3-hullet 9 på 153 meter er en flot afslutning op mod klubhuset, hvor det perfekte slag er et draw med et halvlangt jern – men med et hook er bolden i vandet.
Hvis man har ladet sig lulle i søvn på ydercirklen, bliver par 4-hullet 10 en brat opvågning, fordi hele hullet falder ned mod langstrakte bunkers og en vandhazard i højre.
Signaturhuller
Vandet er også i spil hele vejen op ad højre siden på næste hul 11, mens par 5-hullet 12 på 448 meter fortjener betegnelsen signaturhul. Fra det højt beliggende teested kan man ganske vist se problemerne hele vejen, men det drejer sig om at holde tungen lige i munden, fordi vandhazarder trænger sig på fra begge sider omkring 150 meter fra green og efterlader fairway som en smal dæmning.
Hullerne 15 og 17 er to fremragende par 3-huller på henholdsvis 147 og 166 meter med masser af bunkers og vand i spil.
Således opmuntret efter en god oplevelse på en spændende bane når man frem til sidste hul, der må kæmpe med hul 12 om betegnelsen signaturhul.
Undervejs til green på banens længste hul på 482 meter er der nærmest mere vand end land og out of bounds ved ”Palacio” i venstre før et svært, men smukt indspil foran klubhuset.
Son Gual en en totaloplevelse, som den tidligere Europatour-spiller Peter Mitchell på banens hjemmeside betegner som ”den bedste bane jeg har spillet på European Senior Tour.”
Læs mere om Golf Son Gual