Golfskole med NordicGolfers.com - Sådan undgår du unødvendige putts på greenen

Hvis du øver dig i at putte, kan du fjerne nogle af de trælse tre-putts - Det er godt for golfspillet og humøret.....

 

Hvordan bliver du en bedre golfspiller? Det er et spørgsmål, som mange golfentusiaster stiller sig selv, uanset om de er nybegyndere eller øvede. Golf er en sport, som kræver både fysisk og mental træning, samt en god forståelse for teknik, strategi og udstyr. Der er mange aspekter af golfspillet, som du kan forbedre, hvis du vil sænke dit handicap og imponere dine venner. Hos NordicGolfers.com synes vi du skal have lidt råd med, inden du skal på din næste golfrejse. 

Vi laver derfor en serie af guides, hvor vi vil  give dig nogle tips og råd til, hvordan du kan blive en bedre golfspiller i de forskellige dele af spillet: drive, jernslag, chip, pitch, bunkerslag og putning. - Så er du klar til din næste golfrejse med NordicGolfers.com


Tip 1 - Læs greenen rigtigt

Øv dig på at læse greenen. Det vil sige, at du skal se på hældningen, hastigheden og retningen af overfladen, hvor du skal putte. Det vil hjælpe dig med at bedømme, hvor meget du skal justere din puttelinje og -styrke for at ramme hullet. En måde at øve sig på at læse greenen er at gå rundt om hullet og se på det fra forskellige vinkler, før du putter.


Tip 2 - Stabil og afslappet kropsholdning

Vær opmærksom på din kropsholdning og greb. Du skal have en stabil og afslappet kropsholdning, hvor dine øjne er over eller lige bag bolden, dine arme og skuldre danner en trekant, og dine fødder er skulderbredde fra hinanden. Dit greb skal være let og konsekvent, så du ikke klemmer eller vrider putteren. Du kan prøve forskellige typer af greb, såsom overlap, interlock eller krydsede hænder, for at finde ud af, hvad der passer dig bedst.


Tip 3 - Sving i det rigtige tempo

Sving putteren i et jævnt tempo. Du skal svinge putteren i en pendulbevægelse, hvor du bruger dine skuldre til at bevæge armene og putteren frem og tilbage. Du skal undgå at bruge dine håndled eller albuer, da det kan forårsage ujævnheder eller skubbe i dit slag. Du skal også holde dit hoved stille og fokusere på bolden, indtil den forlader putteren. Dit sving skal have det samme tempo både på vej tilbage og fremad, så du ikke slår for hårdt eller for blødt.


Tip 4 - Træn realistiske scenarier

Øv dig på forskellige længder og situationer. Du skal ikke kun øve dig på korte eller lige putts, men også på lange eller skrå putts. Du skal også øve dig på forskellige typer af greens, såsom hurtige, langsomme, våde eller tørre. Det vil give dig mere erfaring og tillid til at håndtere forskellige scenarier på banen. En god øvelse er at placere tre bolde i forskellige afstande fra hullet, f.eks. 1 meter, 3 meter og 6 meter, og forsøge at putte dem alle i færrest mulige slag.


Det var vores guide til at få bolden i hul. Hvis du følger disse tips, vil du snart se en forbedring i dit putning. Du vil være mere sikker i din putning og få fjernet nogle af de trælse tre-putts. Det vil gøre dit golfspil meget sjovere og dit humør noget bedre, det lover vi! God fornøjelse!

Book din næste golfrejse her