Gran Canaria: Ett paradis för golfare

När vintern slår till i Sverige är Gran Canaria en favoritdestination för många svenska golfare

Gran Canaria, en av de vackra Kanarieöarna, är känt för sina fantastiska golfbanor som lockar golfentusiaster från hela världen. Öns milda klimat året runt gör den till en idealisk plats för golf, oavsett om du är en erfaren spelare eller nybörjare. Här är en översikt över några av de bästa golfbanorna på Gran Canaria och andra aktiviteter du kan njuta av på ön.

De bästa golfbanorna på Gran Canaria

Anfi Golf by Lopesan är en av de mest populära golfbanorna på ön. Designad av den kända banarkitekten Robert von Hagge, denna 18-håls golfbana erbjuder spektakulär utsikt över Atlanten och de omgivande bergen. Golfbanan är känd för sina utmanande hål och välskötta greener.

Maspalomas Golf ligger nära de berömda Maspalomas sanddyner och erbjuder en unik upplevelse med sina breda fairways och platta terräng. Denna 18-håls golfbana är idealisk för golfare på alla nivåer och har faciliteter som en driving range, putting green och en golfskola.

Meloneras Golf by Lopesan är en annan utmärkt golfbana som ligger längs Gran Canarias sydkust. Denna 18-håls golfbana erbjuder fantastisk havsutsikt och är känd för sina utmanande hål och utmärkta faciliteter, inklusive en driving range och en golfskola.

Salobre Golf Resort erbjuder två 18-håls golfbanor, kända som The Old Course och The New Course. Båda golfbanorna är designade för att utmana golfare på alla nivåer och erbjuder vackra landskap med utsikt över bergen och havet. Golfresorten har även lyxiga faciliteter som spa, restauranger och golfskola.

Gran Canaria är hem för Spaniens äldsta golfklubb, Real Club de Golf de Las Palmas, som invigdes 1891. Golfbanan med 18 hål ligger på kanten av en gammal vulkan och visar Gran Canarias vulkaniska ursprung och erbjuder vackert hav utsikt över spektakulära, djupa raviner.

Andra aktiviteter på Gran Canaria

När du inte spelar golf finns det massor av andra aktiviteter att njuta av på Gran Canaria. Ön är känd för sina vackra stränder där du kan koppla av och njuta av solen. Playa de Maspalomas och Playa del Inglés är två av de mest populära stränderna, som erbjuder allt från vattensporter till avkopplande strandbarer.

För dem som älskar naturen är en vandring i Nublo Rural Park ett måste. Här kan du uppleva öns unika landskap, inklusive den ikoniska Roque Nublo, en stor vulkanisk klippformation. Dessutom kan du besöka Palmitos Park, en djurpark och botanisk trädgård som är hem för en mängd olika djurarter och exotiska växter.

Gran Canaria erbjuder också kulturella upplevelser. Besök Columbus House i Las Palmas för att lära dig mer om öns historia och dess koppling till Christopher Columbus. Öns huvudstad, Las Palmas, är också känd för sin charmiga gamla stadsdel, Vegueta, där du kan utforska smala gator, historiska byggnader och mysiga kaféer.

Få erbjudanden på din golfresa till Gran Canaria