Besøg på Miklagard Golf i Norge

NordicGolfers.com ambassadør Kasper Skytte Glibstrup har besøgt fantastiske Miklagard Golf nær Oslo i Norge

NordicGolfers.com ambassadør Kasper Skytte Glibstrup har været en tur i Norge, hvor han besøgte det fantastiske golfresort Miklagard Golf, som du finder 30 min kørsel fra Oslo centrum og ikke mere end 15 min. fra Gardamoen lufthavn.

Miklagard Golf er designet af Robert Trent Jones Jr., og han har endnu engang formået at skabe et monster af en mesterskabsbane. Kombinationen af længde og højdemeter gør, at du står foran en rigtig god udfordring allerede fra første tee. Golfbanen har fem teesteder og måler 4739 m fra tee V til 6586 m fra tee I. Golfbanens sværhedsgrad afhænger af dit valg af teested, da højdemeter kan snyde en del på denne golfbane. Golfklubben anbefaler at herrer spiller fra tee III, (5823 m) eller IV (5346 m), med mindre du er lavhandicapper. eller pro, og damer anbefales ikke at tee'e ud fra mindre end tee III.

På samtlige fairways er der snævret ind i landingsområdet, og det er sjælden du får et helt lige leje, da fairway bugter sig smukt gennem landskabet. Rammer du ikke fairway er bolden dog til at finde, og du bliver ikke straffet af tyk rough, men igen er lejet ikke nødvendigvis optimalt.

Greens er generelt store og kuperede. Alle ruller jævnt og ens, og gældende for dem alle er, at de ofte er forhøjede i forhold til slagretningen fra fairway, samt godt beskyttet af bunkers på alle sider af green.

På Miklagard er der en stor driving range, træningsområder med bunker og indspil samt flere greenområder at putte og lave indspil til. Alt dette er i topklasse med mulighed for at øve fra forskellige sværhedsgrader alt efter spillerens niveau.

Miklagard ligger i Ullensaker kommune. Dette er et område med stærke historiske traditioner, som går helt tilbage til vikingetiden. Af samme grund er alle navne på Miklagard forbundet til nordiske guder og konger, og alle golfhuller har navn efter en gud eller konge. Fx er hul 1 opkaldt efter Odin, hul 2 opkaldt efter Thor og dette fortsætte gennem alle 18 huller.

Klubhuset, skiltning og udsmykning på golfbanen er ligeledes inspireret af den nordiske mytologi. Miklagard åbnede i sommeren 2001 og havde det mål at blive en af Europas bedste golfbaner. Dette har de ikke helt opnået endnu. Golfsitet top100golfcourses.com har ratet den som Norges næstbedste golfbane, kun overgået af Lofoten Golf som ligger i det nordligste Norge.

Grunden til at de ikke er nået helt op på den absolutte europæiske golftop endnu er, at der ikke har været penge nok til at udvikle denne drøm, så hver gang der skulle laves et projekt på golfbanen har det været en langsommelig proces inden projektet blev ført ud i livet.

1. januar 2024 fik klubben to nye ejere, som har pengene til at udvikle anlægget, der er dermed nu ikke langt fra tanke til handling. Golfbanen har i år omgået en større renovering, hvor alle huller er blevet gennemgået minutiøst og alle små detaljer er blevet nærstuderet, så golfbanen skulle indenfor det næste år gerne fremstå i europæisk topform. Golfklubben har et mål, at de vil have DP World Tour'en til Miklagard i 2025, og lykkedes dette ikke, så forhåbentlig Challenge Tour og derefter DP World Tour året efter. Målene er store, men de har golfbanen og omgivelserne til at få dette projekt ført ud.

Efter ejerskiftet i januar 2024 er der nu blevet lavet aftale med hotellet, som ligger ved driving range. Dette er til gavn for både golfbane og hotel. Tidligere ejere og hotel har ikke kunne finde en løsning på dette. Dette er der nu kommet, så Miklagard kan tilbyde en fuld pakke som indeholder golf, ophold, restaurant og spa.

Eneste minus ved Miklagard er at motorvejen og en større omfartsvej går tæt på banen, så der på flere af hullerne kan forekomme støjgener.

Book dit golfophold på miklagard Golf