Super golfophold nord for Hamborg

NordicGolfers.com ambassadør Jens Anker Tvedebrink har besøgt Gut Kaden Resort i Nordtyskland

Kun ca. 150 km syd for den dansk-tyske grænse får man et super golfophold med 3 gode sløjfer med meget varierede huller på Gut Kaden Golf und Land Club.

Allerede ved check in får man en god velkomst med personlig anvisning af et af de 40 flotte værelser. Morgenmaden serveres i kælderen under hvælvinger i hovedbygningen, hvor man bestiller forskellige muligheder for æg anretninger af den hyggelige kok.

Værelsesnøglen giver en spand bolde til driving range inden runden, hvor de 3 sløjfer A, B og C roterer hver dag. Alle 3 sløjfer er rimeligt flade og derfor nemme at gå rundt med trolley.
Ved besøget var vi heldige med meget varmt og tørt vejr de første 2 dage. Som en ekstra service kom en ansat i buggy med kolde vaskeklude til at køle os med i løbet af runden,          det har vi ikke oplevet før!

Første dag begyndte vi på C-sløjfen, som har vand på 5 af hullerne, men fairways er brede og der er mulighed for at spille udenom vandet, men der er også 32 bunkers, så udfordringer nok - en spændende og flot sløjfe. Derefter spillede vi A-sløjfen, som har 24 bunkers og vand på 7 huller, også en flot og udfordrende sløjfe. På B-sløjfen er er der flere steder lidt længere mellem greens og næste teested, der er ”kun” 3 huller med vand, men 35 hele bunkers.   

Alle 3 sløjfer har et meget spændende afslutningshul, hvor bolden skal flyves ind over vand til en ø-green, så en god ide med en baneguide, så man kan slå bolden hen til passende afstand for flyvende indspil.

Når man har spillet dagens 18 huller, er der gode muligheder for noget at spise og drikke på den store terrasse med et fint udvalg og man kan sidde og se andre spille ind på greens på B 9 og C 9. På vej til værelsesfløjen passerer man en gammel avlsbygning med Proshop, en lang gang med billeder af de mange internationale stjerner, som har vundet turneringer på banen og omklædningsfaciliteter. Øverst oppe på bygningen troner et storkepar, så idyllen er i top.

I det 14. og 15. århundrede var det lovløse tider nord for Hamburg og Lübeck, hvor røverbaroner herskede. Her nævnes Gut Kaden første gang og siden har forskellige grever og baroner ejet godset, som i 1760 blev købt af Altonas borgmester. I 1808 købte den danske familie Lars von Benzon godset, men besættelse af mange soldater fra forskellige lande ødelagde godset. Efter forskellige andre ejere endte Gut Kaden med at gå på tvangsauktion og blev i 1989 overtaget af Deutsche Bank, som havde til hensigt at omdanne det til en Golf- og Countryklub af højeste karat. I 1992 blev den første internationale golfturnering, Honda Classic afviklet og i 1994 blev banen udvidet til et 27 huls Resort. Fra 1995 til 2007 fandt Deutsche Bank Open i forskellige udgaver sted her. I 2012 blev Resortet solgt til forretningsmanden Dr. Lutz Peters fra Hamburg, som i 2015 indviede gæstehuset med de 40 værelser.

Kan så absolut anbefale Gut Kaden til jeres næste golftur i det nordtyske.

Book din golftur til Gut Kaden Resort